Waar moet ik op letten bij aanschaf bench?

 

Allereerst moet u natuurlijk weten wat de afmetingen zijn van uw huisdier. Zo kunt meteen zien welk product aansluit bij uw huisdier en weet u meteen of uw huisdier genoeg ruimte heeft om zich te bewegen of juist veilig zit bij het vervoeren.


Uw huisdier moet normaal kunnen rechtstaan, zich omdraaien, en zich comfortabel leggen. Als de bench te groot is, zal uw huisdier zich niet veilig voelen. Als de bench te klein is zal deze zich er niet op zijn gemak voelen. Voor een jong huisdier van een groot ras, is er de mogelijkheid om een bench te kopen voor zijn grootte als volwassene, dit zal veel te groot zijn, maar deze benches worden vaak geleverd met een afscheidingswand zodat u de bench kan verkleinen.


U moet zich natuurlijk ook afvragen waar u het product voor wilt gebruiken, bijvoorbeeld het vervoeren van uw huisdier of dat u de bench ook wilt gebruiken om uw huisdier thuis een eigen plekje te geven.


Als u uw huisdier wilt vervoeren in de auto is het makkelijk om de afmetingen van uw kofferbak te weten. Sommige webshops, bijvoorbeeld Hondenboxen.nl en autobench.nl, hebben ook al een maattabel op de site waarin alle autotypes voorbij komen. Ook staan daarbij de mogelijke producten die u voor dat type auto kunt kopen.